Lasten ja nuorten ratkaisukeskeinen ohjaus ja neuvonta

33,50  33,50 

Kirjauutuus!

Ratkaisukeskeinen ohjaustyö on vaikuttava tapa auttaa lapsia ja nuoria voittamaan ongelmia ja lisätä heidän hyvinvointiaan ja yhteistyökykyään. Se on voimavaralähtöinen ja tulevaisuussuuntautunut menetelmä, joka tukee nykyistä näkemystä lasten ja nuorten kasvun tukemisesta.

Kirjoittajat kuvaavat käytännöllisen työskentelytavan, jonka avulla työntekijät voivat auttaa lapsia ja nuoria löytämään itse ratkaisut ongelmiinsa. Menetelmässä siirretään huomio ongelmista itse asetettuihin tavoitteisiin sekä keinoihin, joiden avulla nuorta asiakasta voidaan tukea asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa.

Lataa tästä kirjaan liittyvät apuväline -materiaalit.

Kuvaus

Kirjan lukuisten tapausselostusten avulla lukija saa helposti käsityksen siitä, miten erilaisia lapsia ja nuoria voidaan tukea ja auttaa ratkaisukeskeisen työskentelyotteen avulla. Kirjassa on myös selostettu huolella keinot, joiden avulla voidaan rakentaa yhteistyösuhde niiden lasten ja nuorten kanssa, jotka ensi alkuun vaikuttavat motivoitumattomilta ja haluttomilta saamaan tilanteeseensa ulkopuolista apua.

Kirja tarjoaa runsaasti hyödyllisiä työkaluja niille, jotka kohtaavat työssään erilaisten ongelmien kanssa kipuilevia lapsia ja nuoria. Bonuksena lukija saa linkin, josta pääsee lataamaan tulostettavissa olevia visuaaliselta ilmeeltään pirteitä ratkaisukeskeisen ohjauksen apuvälineitä.

Harvey Rutner on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä ja yksi brittiläisen kansainvälisesti arvostetun BRIEF -keskuksen kolmesta perustajasta. Denise Yusufilla on vuosien kokemus oppilashuoltotyöstä ja lasten ja nuorten auttamisesta.

1. painos, 2020
Kirjoittajat: Ratner Harvey & Yusuf Denise
Sidosasu: Kovakantinen
Sivumäärä: 216

Lisätiedot

Paino 0,55 kg (kilogramma)